Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проблеми сільгоспвиробників обговорили народні обранці, міністри, податківці та громадськість

, опубліковано 02 березня 2021 о 09:47

Засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі за участю народних депутатів комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, заступниці Міністра фінансів України Світлани Воробей, перша заступниця Голови Державної податкової служби України Наталія Рубан та заступник Голови ДПС Євген Олейніков, представників обласних держадміністрацій, аграрних асоціацій та громадських об’єднань відбулося нещодавно у відеорежимі. У заході взяли участь і начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, його заступник Сергій Бабій та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на додану вартість управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ДПС в області Сергій Господарик.

Учасники конференції обговорили проблемні питання взаємодії сільгоспвиробників з територіальними податковими відомствами щодо ліцензування зберігання пального. Присутнім розповіли про основні порушення, за які накладались штрафні санкції на підприємства. Слухачі висловили пропозицію ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства з ліцензування місць зберігання пального. Вони також рекомендували переглянути суми штрафних санкцій.

Окремо доповідачі зупинилися на проблематиці призупинення реєстрації податкових накладних для сільгоспвиробників. Зокрема, було рекомендовано активізувати роботу регіональних робочих груп з метою вирішення таких питань, а також провести додаткові роз’яснення для агровиробників для зниження випадків блокування при реєстрації податкових накладних.

Серед іншого – розглянули деталі формування податкового кредиту за умови загибелі врожаю, виступили із законодавчими ініціативами щодо внесення змін до податкового законодавства стосовно аграрного сектору.