Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині податківці розповіли малому бізнесу про податкові новації, електронні сервіси та декларування

, опубліковано 25 лютого 2021 о 13:20

Для суб’єктів господарювання Тернопільщини провели семінар, організатором якого була Тернопільська облдержадміністрація. Захід відбувся в рамках протокольних рішень робочої групи щодо вирішення в області проблемних питань малого та мікробізнесу. Серед питань, які розглядалися, – запровадження новацій податкового законодавства та особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій для суб’єктів господарювання краю. Лекторами від Головного управління ДПС у Тернопільській області були: начальник управління електронних сервісів Руслан Крисоватий та головний державний інспектор цього ж управління Ольга Велика, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб-підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування фізичних осіб Володимир Брудко, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олег Довгошия.

Лектори акцентували увагу слухачів на необхідності дотримуватися податкового законодавства при здійсненні діяльності, нагадали про зміни розмірів ставок єдиного податку та єдиного внеску, оскільки збільшився розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, нагадали порядок подання звітності з єдиного внеску та єдиного податку. Вони також наголосили, що в час коронавірусної інфекції доречно подавати звітність за допомогою електронних сервісів, зокрема «Електронного кабінету» податкової служби.

Податківці детально інформували про використання реєстраторів розрахункових операцій малим бізнесом: хто, коли та за яких умов зобов’язаний провадити діяльність із застосуванням РРО, а кого така новація не стосується. З особливим інтересом представники малого бізнесу слухали про альтернативні програмні рішення, порядок реєстрації програмних РРО тощо.

Поза увагою не залишились й особливості деклараційної кампанії 2021 року. Адже цьогоріч вона триватиме до 1 травня, тому тим, хто минулоріч отримував доходи, з яких податок не справлявся, варто потурбуватися про своєчасне виконання конституційного обов’язку.

На завершення лектори відповіли на запитання слухачів та надали практичні рекомендації щодо складання та подання звітності.