Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В час карантину доречно користуватись електронними сервісами від податкової

, опубліковано 24 лютого 2021 о 13:26

В час, коли спілкування людства вимушено перейшло в Інтренет-площину, неабиякої популярності набули можливості отримання онлайн-інформації, дистанційного навчання послуг. Адже власна безпека та захист рідних дуже важливий у період коронавірусної інфекції. З метою уникнення поширення захворювання варто використовувати електронні сервіси, які активно розвиваються та користуються попитом серед населення.

Зокрема, для зручності подання звітності Державна податкова служба України рекомендує скористатися «Електронним кабінетом платника». До того ж користуватися ним можна цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв. Важливо, що сервіс працює безкоштовно. За його допомогою можливо сформувати та надіслати до податкових органів електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме – отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Адже так платник зможе відчути основні переваги подання звітності в електронному вигляді, а це: економія робочого часу платників податків і коштів на придбання бланків звітних документів; уникнення черг під час подання звітності; підтвердження доставки звітності; гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок; оновлення версій документів звітності; конфіденційність інформації; оперативність обробки отриманої інформації тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У приміщенні Центру обслуговування платників податків Тернопільської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Тернопільській області працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян. У січні 2021 року працівники підрозділу сформували і видали 2522 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

Поважаймо та бережімо один одного, надаваймо перевагу сучасним сервісам задля безпеки власного здоров’я.