Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Касова техніка для малого бізнесу: яка, коли і як – під час вебсемінару в ГУ ДПС Тернопільщини

, опубліковано 22 лютого 2021 о 11:43

Особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій малим бізнесом, переваги використання програмних рішень стали темою обговорення податківців та суб’єктів господарювання під час чергового відеосемнару, що відбувся нещодавно у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відкрив семінар заступник начальника ДПС в області Сергій Бабій. Він ознайомив учасників із основними податковими новаціями 2021 року. Більше детально розповів про відновлення проведення перевірок, які були призупинені на час карантину. «Хотів би наголосити, що для приватних підприємців мораторій на перевірки триває. Тобто заборона на проведення документальних перевірок суб’єктів господарювання – фізичних осіб залишається незмінною, а проводитимуться окремі види перевірок, винятково юридичних осіб», – наголосив Сергій Бабій.

Про те, хто із малого бізнесу зобов’язаний здійснювати діяльність із реєстратором розрахункових операцій, а яка категорія «звільнена» розповідав заступник начальника управління-начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ДПС в області Роман Валецький. Він детально зупинився на перевагах застосування програмних РРО. Лектор зазначив, що за ціною ПРРО – дешевший варіант, працювати з програмним рішенням легше, реєструвати такі касові апарати значно простіше, а сервісного обслуговування вони не потребують взагалі. «Відбувається автоматичне формування та відправка Z-звіту до ДПС. До того ж, на власний вибір користувачі можуть застосовувати електронні чеки замість паперових, які можна надсилати покупцям на електронну адресу або у вигляді QR-коду», – конкретизував лектор.

Він також звернув увагу слухачів на можливість працювати, використовуючи ПРРО, офлайн до 36 годин за один раз і не більше 168 годин протягом календарного місяця, а потім відправити звіт у ДПС. Якщо ж програмне рішення встановити на смартфон, планшет або ноутбук, то платник може працювати там, де йому зручно, якщо бізнес не прив’язаний до конкретного місця.

На завершення податківці відповіли на запитання учасників заходу та пообіцяли продовжити практику проведення тематичних вебсемінарів і надалі.