Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у Міжнародному симпозіумі з питань проблематики фіскальної політики

, опубліковано 19 лютого 2021 о 16:23

Неординарна подія триває на теренах Тернопільщини – Міжнародний симпозіум «Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів», організатором якого є Західноукраїнський національний університет.

З вітальним словом до учасників звернувся Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

Він розповів, про основні пріоритети роботи служби після реформування. «Ми транспарентні, все робимо для того, щоби стати сервісною, технологічною структурою. Наше головне завдання створити максимально конкурентні умови для ведення бізнесу, що сприятиме доброчесній сплаті податків», – наголосив Голова ДПС.

Олексій Любченко також запевнив, що податкова служба – повністю відкрита та реформована інституція, яка достойно виконує покладені на неї основні завдання та функції.

У заході взяв участь і начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Посадовець відзначив, що наукова думка щодо реформування фіскальних процесів у державі, детальна аналітика перетворень сприяють удосконаленню, прогресивним змінам та позитивним зрушенням в економічних процесах.

За його словами, важливим компонентом втілення податкової реформи є  кадри – дипломовані фахівці.

«Без перебільшення можу сказати, що Західноукраїнський національний університет є Альма-матір’ю для більшості працівників ДПС Тернопільщини. Упродовж років змінювалася назва вузу, проте рівень професійної підготовки випускників залишався високим. Майже 75 % теперішніх працівників податкової служби Тернопільщини – випускники університету, значна частина і тих, хто здобув ступінь магістра на базі цього  вузу. Із задоволенням податківці відвідують різні курси для удосконалення своїх навичок та отримання додаткових знань», – конкретизував Михайло Яцина.

На завершення головний податківець Тернопільщини побажав учасникам симпозіуму  продуктивної роботи, конструктивних диспутів, результативних обговорень, новаторських ідей та цікавих пропозицій щодо покращення розвитку податкової служби.

Нагадаємо, що метою проведення симпозіуму є згуртування потужного кола українських і закордонних фахівців задля формування професійної мережевої спільноти з обговорення актуальних проблем дослідження, вивчення, викладання та розвитку фіскальної науки, підготовки професіоналів, поширення наукової етики, культури, традицій, у формуванні молодої наукової еліти в Україні та за кордоном, а також обміну досвідом та новітніми ідеями.