Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ви запитували на «гарячій лінії»

, опубліковано 19 лютого 2021 о 10:02

В нинішній час значна кількість громадян мають житло в одному населенному пункті, а фактично проживають за іншими адресами, це може бути за місцем роботи чи навчання, ведення бізнесу. До якого податкового органу в такому випадку подається декларація про майновий стан і доходи?

Фізична особа, яка має обов’язок чи право на подання декларації, подає таку декларацію за звітний податковий період у встановлені Податковим Кодексом Українистроки до контролюючого органу за своєю податковою адресою.

Що таке податкова адреса? Податкова адреса платника податків-фізичної особи – це місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Це передбачено статтею ст. 45 Податкового кодексу.

Зауважимо, що платник податків-фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси. 

Якщо платник податку проживає не за місцем реєстрації (прописки) – декларація подається до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Якщо фізична особа знята з реєстрації за однією адресою, але ще не зареєстрована за іншою, буває і таке, – тоді декларація подається до податкового органу за попередньою податковою адресою.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»