Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скарги – без задоволення, а рішення – без змін

, опубліковано 18 лютого 2021 о 09:51

Упродовж січня цього року на розгляді ДПС України перебували 11 скарг від суб’єктів господарювання Тернопільщини, з яких 10 подали минулого року, а одну – цьогоріч. За цей час відомством розглянуто 9 скарг на 11 рішень, сума оскарження – 1,6 млн гривень. Усі скарги залишено без задоволення, а рішення – без змін. Фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області підготували по усіх скаргах висновки та направили до ДПС України.

З початку цього року на супроводженні в управління супроводження судових справ ДПС в області перебувало 784 судові справи на загальну суму 1,4 млрд гривень. Із них у 516 справах на суму 1 млрд гривень податкова є відповідачем, а у 268 судових справах на суму 344,5 млн грн – позивачем.

У січні цього року по 19 справах порушено провадження на суму 424,3 тис. гривень. Судами прийнято рішення по 21 справі на суму 5,3 млн гривень. При цьому 18 судових справ вирішено на користь податкового відомства. Відтак бюджет отримає 5,3 млн гривень. Платники ж виграли три судові справи на суму 9,1 тис. гривень.