Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці налагоджують співпрацю із ОТГ краю

, опубліковано 12 лютого 2021 о 11:17

Чергову зустріч із представниками органів місцевого самоврядування днями провели тернопільські податківці. Цього разу начальник відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Манастирський відвідав Великогаївську громаду, де обговорив нюанси податкового законодавства з її очільником Олегом Кохманом та активом.

Податківець розповів про преференції для бізнесу та громадян, які передбачено Законом України від 4 грудня 2020 року №1072-IX. Від детально роз’яснив порядок відстрочення до 29 грудня 2021 року сплату податкового боргу, розмір якого за усіма податками і зборам та платежами, штрафними санкціями та пенею на 1 грудня 2020 року не перевищував 6800 гривень. «Для того, аби скористатися таким правом, необхідно подати заяву довільної форми до податкового відомства за податковою адресою, і якщо своєчасно сплатити, визначені зобов’язання, штрафні санкції та пені нараховуватись не будуть», – деталізував Михайло Манастирський.

Посадовець також нагадав, що вищевказаний документ надає можливість скористатися прощенням фінансових санкцій за умови сплати основної суми податкового боргу. Адже, якщо платник грошовими коштами сплатить у повному обсязі упродовж шести місяців з дня набрання чинності законом суму податкового боргу, що виник станом на 1 листопада 2020 року, за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, то штрафи і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого боргу, підлягають списанню як безнадійний податковий борг. Для цього теж необхідно подати заяву. Наші краяни вже подали 71 заяву на списання 2,9 млн грн штрафних санкцій та пені при сплаті 3,1 млн грн основного заборгованого платежу.

Учасники зустрічі обговорили нюанси деклараційної кампанії 2021 року, порядок застосування касових апаратів підприємцями-спрощенцями та особливості застосування електронних сервісів податкової служби в умовах карантинних обмежень.

З такими ж інформаційно-просвітницькими візитами податківці побували в Байковецькій ОТГ, Білецькій ОТГ, Великоберезовицькій ОТГ. Адже в рамках децентралізації співпраця з лідерами територіальних громад сприяє розширенню джерел наповнення бюджетів.