Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські підприємці цікавились поданням звітності, реєстрацією програмних РРО та списанням боргу

, опубліковано 08 лютого 2021 о 15:57

Про те, як звітувати підприємцям різних груп спрощеної системи оподаткування та юрособам-спрощенцям за підсумками 2020 року, розповіли у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області під час вебінару, що відбувся нещодавно. Лекторами були від управління податкового адміністрування заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність Андрій Руцький, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб Володимир Брудко. З деталями подання звітності з єдиного податку платниками четвертої груп «спрощенки», а це – сільгоспвиробники, учасників знайомила начальниця відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій, спрощеної системи оподаткування та аналізу контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Ольга Кондратюк.

Фахівці податкової служби Тернопільщини детально розповіли про терміни подання звітності єдиноподатниками, акцентували увагу на формах звітів та періодах звітування у разі зміни групи, місця податкової адреси тощо. З метою власної безпеки лектори закликали слухачів скористатися можливостями Електронного кабінету. Адже цей сервіс допомагає при заповненні звітних документів, оскільки перевіряє правильність інформації, та дозволяє прозвітувати у зручний для платника час.

Поза увагою не залишилися і такі важливі питання, як декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, умови отримання податкової знижки. Цікавились слухачі й порядком реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій та списанням податкового боргу з єдиного внеску тощо.