Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Тернопілля отримали понад 355 млн грн податків

, опубліковано 04 лютого 2021 о 09:57

З початку цього року приріст надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини склав 19,3 млн грн або на 5,8 відс. більше, ніж у січні 2020 року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. «Загалом упродовж січня цього року платники податків перерахували на розвиток територіальних громад 355,1 млн гривень», – зазначив він.

Серед основних платежів, яких місцеві скарбниці отримали найбільше, – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизної продукції, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Звісно, що головним сегментом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Упродовж січня наші краяни сплатили 222,8 млн грн цього платежу, що на 25,5 млн грн більше, ніж у січні минулого року», – деталізував Михайло Яцина.

Він також розповів, що на другому місці за надходженнями – єдиний податок. «Малий бізнес перерахував з початку цього року 80,9 млн грн даного платежу», – конкретизував посадовець.

За словами очільника ГУ ДПС в області, місцеві скарбниці також отримали 23,6 млн грн плати за землю та 14,5 млн грн податку на нерухоме майно. Щодо акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів, то його перерахували в сумі 10,3 млн гривень.