Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні потреби Тернопільщина перерахувала 319,5 млн грн єдиного внеску

, опубліковано 03 лютого 2021 о 09:35

Упродовж січня цього року платники податків нашого краю сплатили 319,5 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Додатково до державної скарбниці сплатили 25,8 млн грн цього платежу, оскільки до очікуваних надійшло плюс 8,8 відсотка», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він також повідомив, що приріст єдиного внеску до січня 2020 року склав 30,2 млн грн або на 10,4 відсотка більше.

«Вже з початку року ми спостерігаємо позитивну тенденцію щодо збільшення сплати єдиного внеску. І це при тому, що пандемія стоїть на заваді повноцінній діяльності суб’єктів господарювання, а ще частина мікробізнесу звільнена від сплати цього платежу. Втім сумлінний, соціально відповідальний бізнес і надалі залишається надійним партнером країни, створюючи легальні робочі місця та сплачуючи належні податкові платежі», – наголосив Михайло Яцина.

До речі, на початок лютого цього року на Тернопіллі зареєстровано 93143 платники єдиного внеску: з них 25903 юридичних особи та 67240 фізичних осіб.