Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зведений бюджет отримав від Тернопільщини понад 787,3 млн грн платежів

, опубліковано 02 лютого 2021 о 10:25

Упродовж січня цього року платники податків Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України 787,3 млн грн податків і зборів. «Приріст надходжень до січня 2020 року склав 156,6 млн грн або плюс 24,8 відсотка», – зазначив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він деталізував, що до державної скарбниці спрямували 432,2 млн грн податкових платежів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 46,6 відсотка, що на 137,3 млн грн більше.

«Серед бюджетоформуючих платежів бюджету країни – податок на додану вартість, податок на прибуток підприємств, акцизний податок. Суб’єкти підприємництва нашого краю сплатили відповідно 326,2 млн грн, 3,4 млн грн та 2 млн грн цих платежів», – розповів очільник податкової служби Тернопілля.

Надходження місцевих бюджетів за перший місяць нового року склали 355,1 млн гривень. «Незважаючи на складні економічні умови минулого року, результати яких відчуваються сьогодні, варто відзначити позитивну тенденцію щодо зростання сплати податкових платежів. Адже територіальні громади отримали на 19,3 млн грн більше (+5,8 відсотка), ніж у січні 2020 року», – констатував посадовець.

За словами Михайла Яцини, детінізація економіки та розуміння платниками соціальної значимості сплати податків, важливості наповнення бюджетів у час коронакризи забезпечили зростання надходжень порівняно з аналогічним минулорічним періодом.