Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для територіальних громад Тернопілля перерахували 4,7 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 12 січня 2021 о 12:14

Торік місцеві бюджети Тернопільщини отримали 4 млрд 705 млн грн податків і зборів. «Попри нелегкі випробування пандемією, які випали у 2020 році на долю усього людства та внесли корективи в економічні процеси, територіальні громади нашого краю отримали додатково 428,8 млн гривень. Оскільки сплата перевищила очікувані надходження на 10 відсотків», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він також додав, що приріст платежів до січня-грудня 2019 року склав 8,5 відсотка, а це на 370,5 млн грн більше.

«Досить продуктивним все ж був останній місяць минулого року. Так, за цей час платники спрямували до місцевих бюджетів 501,6 млн гривень. А це «плюс» 105,7 (26,7%) млн грн до очікуваних та на 78,6 (18,6%) млн грн більше, ніж позаторік», – акцентував головний податківець області.

За словами Михайла Яцини, таке успішне завершення року – результат продуктивної співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування та конструктивного діалогу із бізнесом. Адже податківці упродовж 2020 року забезпечували ефективне та якісне адміністрування платежів, надавали якісні послуги платникам, лідери територіальних громад дбали про розширення джерел надходжень, а бізнес-спільнота відповідально поставилась до сплати податкових платежів, навіть у час коронакризи створюючи легальні робочі місця для краян.