Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільщина: бізнес та громадяни оцінили переваги електронних сервісів податкової служби

, опубліковано 11 грудня 2020 о 10:35

За одинадцять місяців цього року платники податків Тернопільщини отримали 19212 сертифікатів електронного цифрового підпису. Порівняно з січнем-листопадом 2019 року їхня кількість зросла на 9180.

Карантинні обмеження допомогли тернополянам оцінити переваги онлайн-спілкування. Відтак вони активно користуються перевагами електронних сервісів податкової служби, зокрема Електронним кабінетом (https://cabinet.tax.gov.ua/). Адже він надає десятки онлайн послуг як представникам бізнесу, так і громадянам: від ведення і подання електронної звітності, запитів до сплати податків та перевірки стану розрахунків з бюджетом тощо.

До речі, із 549579 податкових декларацій, які надіслали до податкової служби Тернопільщини, 450 553 документи подано в електронній формі. Тобто 82 відсотки звітів податківці отримали в електронному вигляді. Тобто, для прикладу на кожен десяток звітних документів лише два подаються в паперовому вигляді

Також упродовж січня-листопада 2020 року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС у Тернопільській області надали 92394 адміністративні послуги. У їхній структурі найбільш питому вагу займають послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника. Нею скористалися 32507 осіб. Для того, щоб отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, звернулися 18489 наших краян. Також значну кількість послуг податківці надали щодо реєстрації книг обліку розрахункових операцій та витягу з реєстру платників єдиного податку, а це 4869 та 4126 адмінпослуги відповідно.