Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Тернопільщини отримав 500 млн грн відшкодованого ПДВ

, опубліковано 07 грудня 2020 о 10:33

«Упродовж одинадцяти місяців 2020 року бізнес Тернопільщини задекларував 485 млн грн бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Про це заявили 135 суб’єктів господарювання краю», – інформував начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

Він зазначив, що завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично. Так, цьогоріч платники Тернопільщини вже отримали з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 500 млн грн ПДВ.

Крім цього, з початку року фахівці податкової служби області упередили 6 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість.

Загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 67 млн грн, у тому числі: 51 млн грн знаходяться в стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів та 16 млн грн ­ у судовому та адміністративному розгляді.

«До речі, платники податків мають можливість в онлайнрежимі відстежити та перевірити етап, на якому перебуває їх платіж, за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», що розміщений на офіційному вебпорталі ДПС України», – додав Іван Пунько.