Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці розповіли закладам громадського харчування про законодавчі новації

, опубліковано 26 листопада 2020 о 15:59

Лекторій про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій представниками малого бізнесу провели сьогодні у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Учасниками заходу стали представники малого бізнесу закладів громадського харчування, ресторанної діяльності. Особливості застосування новітньої касової техніки слухачам роз’яснював заступник начальника податкової служби Тернопільщини Петро Якимчук.

«Сьогодні в суспільстві спостерігається ажіотаж та безліч дискусій щодо застосування РРО, складнощів їх введення. Проте наша держава – європейська країна, а отже намагається запровадити нові законодавчі норми для покращення соціально-культурної сфери та детінізації економіки», – зазначив посадовець, звертаючись до слухачів. Він розповів про те, що підприємці зможуть використовувати як альтернативу програмні РРО на власних смартфонах чи планшетах, при цьому саме програмне забезпечення – безкоштовне.

Петро Якимчук також наголосив, що норма щодо обов’язковості застосування РРО не стосується підприємців, які провадять діяльність, застосовуючи першу групу спрощеної системи оподаткування. «Перша група – це роздрібний продаж на ринках або діяльність з надання побутових послуг населенню (послуги ремонту або послуг перукарень, продаж текстильних виробів і т. д.). Ліміт для платників єдиного податку 1 групи – 1 млн грн», – нагадав він.

Заступник очільника податкової служби краю додав, що програмні РРО насправді економлять час підприємця, спрощують ведення бізнесу, скорочують документообіг. «Звісно, що для бізнесу, який працює в правовому полі, дотримуючись законодавства, застосування РРО не буде проблемою. Ті ж, хто тінізує свої прибутки, а ще законодавчі новації знає від не надто компетентних осіб, потерпає і негативно ставиться до впровадження РРО», – констатував посадовець.

На завершення Петро Якимчук наголосив на необхідності дотримання підприємцями законодавства щодо оплати праці, належного оформлення працівників та своєчасної та повної сплати податкових платежів. «У нелегкий час економічних випробувань кожного із вас закликаю бути соціально відповідальними та подбати про фінансову безпеку нашої країни», – підсумував він.