Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині лише за місяць працевлаштували понад 6 тисяч людей

, опубліковано 23 листопада 2020 о 09:45

Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин.

Так, з початку цього року із керівниками 179 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу. Після чого 165 боржників виплатили 21,6 млн грн заборгованої заробітної плати. Відтак до бюджету додатково надійшло 4,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 13,9 млн грн єдиного внеску.

Відомо, що податок на доходи – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучаються органи місцевого самоврядування. Для цього створюються спільні комісії. З початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 111 підприємств. Результатом стало підвищення рівня виплати заробітної плати 103 (93%) з них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 9,3 млн грн, з яких 4,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5 млн грн єдиного внеску.

Внаслідок контрольно-перевірочної роботи щодо представників підприємництва, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства, з початку року провели 37 перевірок. Відтак перевірили 19 юридичних осіб та 18 підприємців. Порушникам нарахували 6,6 млн грн платежів та штрафних санкцій. Зокрема, вони повинні сплатити 4,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 486 тис. грн єдиного внеску та 351,5 тис. грн військового збору.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками в жовтні прийняли на роботу 6259 працівників.