Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жителі Тернопілля активно користуються електронними сервісами податкової

, опубліковано 12 листопада 2020 о 09:48

Цьогоріч упродовж десяти місяців платники Тернопільщини отримали 18058 електронних ключів цифрового підпису. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року їхня кількість зросла майже вдвічі. Це можна пояснити тим, що через карантинні обмеження, наші краяни скоротили особисті візити у податкове відомства і надали перевагу електронним сервісам. Відтак, завдяки електронному підпису можуть із дому подавати звіти та отримувати інформацію.

Варто мати на увазі, що послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян надають працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ.

До речі, упродовж січня-жовтня 2020 року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС у Тернопільській області надали 85152 адміністративних послуги.

У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу займає послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Цією послугою скористалися 28813 людини. На другому місці за популярністю – послуга з видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, а це – 18651. Трохи менше зверталися, аби зареєструвати книгу обліку розрахункових операцій та самі реєстратори розрахункових операцій, а це відповідно 4410 та 1524 осіб.