Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іноземні доходи: декларування та сплата

, опубліковано 06 листопада 2020 о 09:49

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що на сьогодні в законодавстві чітко врегульований механізм щодо сплати податків. Так, при отриманні доходів, зокрема іноземних, громадяни мають подати декларацію про майновий стан та доходи. Саме в ній визначається сума отриманих доходів та сума податків, визначених до сплати.

При цьому, якщо громадянин отримував доходи за кордоном і сплатив податки там, то за умови надання таких підтверджуючих документів, йому не доведеться сплачувати податки ще раз і в України. Для цього укладено Угоди про уникнення подвійного оподаткування з іншими країнами. За цими угодами, зокрема, для визначення права на пенсію Пенсійним фондом України, може бути взято до уваги стаж роботи в іншій країні.

Для зарахування Україною страхового стажу, набутого за кордоном в державах, з якими укладено двосторонні угоди, громадянин України повинен офіційно (легально)  працювати за кордоном (в деяких випадках не менше, ніж певний період часу – рік) та сплачувати всі відповідні відрахування там, зокрема соціальний внесок.

Більш детальна про декларування іноземних доходів на YouTube каналі за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=m4di6e1zuI8&feature=youtu.be.