Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протидія тіньовій зайнятості сприятиме додатковим надходженням до бюджетів

, опубліковано 30 жовтня 2020 о 09:29

Наповнення бюджетів усіх рівнів, пошук резервів додаткових надходжень було з основних питань, які розглядалися під час колегії Тернопільської облдержадміністрації. У засіданні взяв участь начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. «Незважаючи на складну економічну ситуацію, у поточному році за 9 місяців платники податків Тернопільської області сплатили до бюджетів усіх рівнів 5,6 млрд грн платежів, що на 462,6 млн грн або на 9% більше, ніж за цей період 2019 року», – повідомив він під час свого виступу.

Посадовець деталізував, що до загального фонду державного бюджету цьогоріч упродовж трьох кварталів мобілізовано 2,4 млрд грн, що на 270,7 млн грн або на 13% більше, ніж минулоріч. Сплатили більше, ніж очікувалося, на 108% (+175,1 млн грн). «Доходи місцевих бюджетів області за січень-вересень 2020 року склали 3,3 млрд грн, що на 193,1 млн грн або на 6,3% більше минулорічного факту. Індикативний показник перевищено на 6,4% (+197,5 млн грн)», – зазначив Іван Пунько.

Очільник податкової служби краю наголосив, що податок на доходи фізичних осіб  займає 70% в надходженнях до місцевих бюджетів та майже 90% в доходах обласного бюджету. «Тому наступне збільшення дохідної частини місцевих бюджетів суттєво залежить від повноти освоєння наявної та потенційної бази оподаткування даного платежу. Адже резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня», – деталізував він.

На завершення головний податківець Тернопільщини висловив сподівання, що  взаємодія та співпраця податківців з представниками органів місцевого самоврядування увінчається успіхом. Адже, виконання бюджетного процесу, його ефективність залежить від всіх його учасників починаючи від планування, координації, завершуючи моніторингом та контролем.