Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцям Тернопільщини роз’яснювали антикорупційне законодавство в режимі відозв’язку

, опубліковано 19 жовтня 2020 о 11:35

З метою забезпечення належної організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції, фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області організували та провели чергову серію економічних занять для податківців краю щодо вивчення вимог діючого антикорупційного законодавства України та Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби.

Так, упродовж жовтня цього року працівники структурного підрозділу провели 11 таких занять. Для того, щоб попри карантинні обмеження, провести лекційні заняття із правниками податкових інспекцій області, використовувались можливості онлайн спілкування. Відтак економічні навчання проводились також і в режимі відеозв’язку.

Так як, в Україні триває проведення місцевих виборів, лектори акцентували увагу податківців на дотриманні вимог діючого законодавства. Воно зобов’язує державних службовців дотримуватися принципів політичної нейтральності та політичної неупередженості, забороняє демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії або бездіяльність, що у будь-який спосіб може засвідчити їх особливе ставлення до політичних партій і негативно вплинути на імідж та довіру до органів ДПС, тощо.

Також лектори роз’яснили норми кримінального законодавства щодо відповідальності за скоєння корупційних злочинів та адміністративного – за скоєння правопорушень, пов’язаних із корупцією.