Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернополяни отримали 16978 електронних підписів від податкової

, опубліковано 16 жовтня 2020 о 10:16

Платникам Тернопільщини впродовж трьох кварталів цього року працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє у ЦОПі Тернопільської ДПІ, видали у чотири рази більше, ніж минулоріч посилених сертифікатів електронного цифрового підпису. Так, у січні-вересні 2020 року наші краяни отримали 16 978 електронних підписів, тоді, як у минулому році – 4187. Вважаємо за доречне нагадати, що послуги з видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, приватних підприємців та громадян є безкоштовними.

Упродовж січня-вересня 2020 року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Тернопільській області надали 67551 адміністративну послугу.

Найчастіше зверталися платники, щоб скористатися послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Таку послугу отримали 24715 жителів краю. Трохи менше тернополян звернулися, аби отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цією послугою скористалися 17423 осіб. Також актуальними залишились реєстрація книг обліку розрахункових операцій та реєстрація реєстратора розрахункових операцій. Такі послуги отримали відповідно 3945 та 1398 осіб.