Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виплата зарплат та реальні доходи сільгоспвиробників Тернопільщини у світлі операції «Урожай»

, опубліковано 12 жовтня 2020 о 14:11

Особливості проведення операції «Урожай-2020» обговорили під час відеонаради в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, яка відбулася нещодавно. В заході взяли участь заступник начальника ГУ ДПС в області Петро Якимчук, начальниця управління податкового адміністрування Наталія Волошинович, заступник начальника управління – начальник адміністрування податку на додану вартість Сергій Господарик, заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування єдиного внеску, аналізу та прогнозування надходжень податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Лариса Березюк, представники податкових інспекцій краю.

Звертаючись до присутніх, заступник головного податківця області зазначив, що операція «Урожай» сприяє додатковим надходженням до місцевих бюджетів, зокрема земельної плати та податку на доходи фізичних осіб. «Проводячи значну аналітичну роботу, зіставляючи задекларовані цифри та інформацію із відкритих джерел, фахівці податкової служби виявляють недобросовісних платників. Для прикладу, після звірки даних Головного управління держгеокадастру у Тернопільській області щодо укладених договорів оренди земельних ділянок із даними поданої звітності по орендній платі за землю 9 платників додатково оподаткували 81,7 га земельних ділянок сільськогосподарського призначення та задекларували 215 тис. грн орендної плати за землю. Крім того, 7 платників, які перебувають на ІV групі спрощеної системи оподаткування, додатково задекларували 205,5 га ріллі та сплатили 50 тис. грн єдиного податку», – наголосив посадовець.

Петро Якимчук також розповів, що значна увага приділяється і належному працевлаштуванні найманих осіб сільгоспвиробниками, виплата їм заробітної плати у належному розмірі тощо. Зокрема, після роз’яснювальної роботи з керівниками 240 сільгосппідприємств підвищили заробітну плату 3042 найманим працівникам на 23 млн 902 тис. гривень. Відтак, бюджети додатково отримали 4 млн 304 тис. грн податку з доходів фізичних осіб, 5 млн 283 тис. грн єдиного внеску та 369 тис. грн військового збору.

«Позитивним досягненням є також і те, що 219 суб’єктів господарювання збільшили кількість найманих працівників на 1642 осіб, легалізувавши 25 млн 74 тис. грн доходу. А для скарбниць – додаткові надходження: 4 млн 516 тис. грн податку на доходи, 5 млн 515 тис. грн єдиного внеску та 376 тис. грн військового збору», – констатував заступник очільника податкового відомства краю.

Він також наголосив на основних моментах роботи щодо проведення операції «Урожай-2020» на належному рівні. «Адже легалізовані кошти, сплачені із них податки – це вклад платників у розвиток територіальних громад, покращення інфраструктури населених пунктів, соціальний захист краян», – підсумував Петро Якимчук.