Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На обороноздатність країни тернополяни перерахували майже 219 млн грн з легальних доходів

, опубліковано 08 жовтня 2020 о 09:51

«Майже 218,9 млн грн військового збору спрямували на потреби армії платники Тернопільщини упродовж дев’яти місяців цього року», – повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. Він зазначив, що надходження перевищили очікувану сплату на 6,1 відсотка, а це 12,6 млн грн додатково. Порівняно ж з січнем-вереснем минулого року надходження цього платежу зросли на 11,4 млн грн або плюс 5,5 відсотка.

«Лише у вересні наші краяни спрямували до державної скарбниці 29,9 млн грн «патріотичного» збору, що перевищило минулорічні надходження на 3,4 млн грн, а очікувані – на 44,7 відсотка, тобто 9,2 млн грн додатково», – деталізував очільник податкової служби Тернопілля.

Принагідно нагадуємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

«Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні», – підсумував Іван Пунько.