Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про програмний РРО та СМКОР – на засіданні Громадської ради

, опубліковано 01 жовтня 2020 о 15:12

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося нещодавно у залі колегій відомства. У заході взяв участь заступник начальника ГУ ДПС в області Петро Якимчук.

Звертаючись до учасників зібрання, посадовець зазначив, що серед 26 управлінь податкової служби України ГУ ДПС у Тернопільській області посіло четверте місце за підсумками першого півріччя цього року. «До уваги бралася робота управління за різними напрямками: сплатою, електронним звітуванням, наданням послуг, популяризацією добровільної сплати податкових платежів тощо. Важливим напрямком підвищення податкової культури серед населення, налагодження конструктивного діалогу з бізнесом та запорукою співпраці з громадськістю є діяльність Громадської ради. Саме завдяки функціонуванню цього дорадчого органу, активними учасниками якого ви є, робота нашого управління відзначена на високу рівні. Адже з усіх управлінь за напрямком «Ефективність співпраці з громадськістю та бізнес-спільнотою» наше відомство посіло перше місце», – інформував Петро Якимчук.

Він подякував учасникам Громадської ради за відкритість, відповідальність, активність та продуктивну співпрацю. «Завдяки нашій спільній роботі, конструктивному діалогу фахівці податкової служби Тернопільщини удосконалюють свою діяльність, прагнуть до позитивних змін», – підсумував заступник очільника податкової служби краю.

Серед питань порядку денного – актуальні теми сьогодення: електронні сервіси та наповнення бюджетів усіх рівнів. Доповідачами були заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління податкового адміністрування Сергій Господарик, начальник управління електронних сервісів Руслан Крисоватий та начальниця відділу планування, аналізу, звітності та координації бюджетного процесу управління податкового адміністрування Ірина Кіндзерська.

Присутні уважно слухали лекторів, які розповідали про основні нюанси впровадження програмного РРО, акцентували увагу на проблемних питання та змінах щодо функціонування системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР), інформували про результати роботи ГУ ДПС у Тернопільській області за I півріччя 2020 року щодо надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів. Вони активно обговорювали тематику доповідей та висловлювали свою позицію з даних питань, ділячись власним досвідом та проводячи паралель із законодавством зарубіжних країн. Учасники зібрання однозначно висловились, що запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій сприятиме обліку доходів від підприємницької діяльності та спростить ведення господарської діяльності. «Оскільки ми прагнемо бути частиною Європи, то й потрібно звикати до європейських правил ведення бізнесу, зокрема легалізації готівкових коштів», – підсумували вони.