Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевих бюджетів Тернопільщини – серед пріоритетів співпраці бізнесу і податкової служби

, опубліковано 30 вересня 2020 о 09:39

Такому важливому питанню, як збільшення надходжень до місцевих бюджетів Тернопілля, була присвячена зустріч начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області із представниками ТзОВ «Тедіс-Україна», яка відбулася нещодавно.

«Одним із платежів, які сприяють наповненню скарбниць територіальних громад, є надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Так, упродовж січня-серпня 2020 року суб’єкти господарювання спрямували до місцевих скарбниць краю 67,2 млн грн цього платежу. А це плюс 2,1 млн грн до січня-серпня 2019 року та 4,3 млн грн до очікуваних», – розповів Іван Пунько. Він також додав, що саме підприємство «Тедіс» на сьогодні є основним платником цього платежу. Відтак своєчасна та повна сплата ним податкових зобов’язань надає місцевим бюджетам отримувати кошти для розвитку інфраструктури територіальних громад. Адже даний акцизний податок, який складає 5% від вартості підакцизного товару ,в повному обсязі залишається в місцевих скарбницях.

Очільник податкової служби Тернопільщини також нагадав про підвищення розміру мінімальної заробітної плати із вересня цього року. Він наголосив на необхідності використовувати офіційну найману працю та дотримуватись норм трудового законодавства, а також розповів про новації податкового законодавства щодо акцизного податку.