Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Карантинні обмеження не завада для наповнення бюджету Тернопільщини

, опубліковано 18 вересня 2020 о 09:42

Повнота сплати податкових платежів до бюджетів усіх рівнів, єдиного внеску та зміни податкового законодавства стали підставою для зустрічі податківців Тернопільщини із представниками виробницта лікеро-горілчаної продукції. У заході взяли участь начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько, начальник управління контролю за підакцизними товарами Роман Савка та керівник ТДВ «Шустов-спирт» Арсен Глинський. Адже дане підприємство є основним платником акцизного податку.

«До державного бюджету у січні-серпні 2020 року виробники підакцизних товарів сплатили 11,1 млн грн акцизного податку, що майже на 1 млн грн або 9% більше показника відповідного періоду минулого року.

До того ж, акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів є важливим джерелом доходів місцевих бюджетів. Завдяки вжитим заходам упродовж останніх місяців досягнуто значного зростання надходжень даного платежу. Якщо до липня в середньому в місяць поступало акцизного податку з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів 7-8 млн грн, то у липні уже 9,3 млн грн, у серпні – 10,2 млн грн. Завдяки цьому, місцеві громади отримали за 8 місяців 2020 року на 2,1 млн грн більше акцизного податку з роздрібного продажу, ніж за цей період 2019 року. Станом на 1 червня 2020 року спостерігався спад цього платежу на 1,3 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Вважаю, що такому росту надходжень не завадили й карантинні обмеження» – констатував очільник податкового відомства.

Під час розмови Іван Пунько також зазначив: «Ситуація, в якій сьогодні опинилась економіка нашого краю не сприяє отриманню підприємствами значних прибутків, що може вплинути на сплату податків. Проте, сподіваюся, бізнес та податкова служба спільними зусиллями справляться із цим». Посадовець також додав, що єдиний внесок – платіж, який перераховується до державного бюджету та гарантує соціальний захист населення. «Тому необхідно дбати про його своєчасну та повну сплату», – наголосив очільник податкової служби Тернопілля.

Іван Пунько окреслив принципові моменти, на яких ґрунтується взаємодія з підприємствами цієї галузі, що перебувають на обліку в податковій службі краю. Він наголосив, що наразі триває процес реформування служби у єдину юридичну особу. При цьому її головними векторами залишаються якісне адміністрування податків і зборів, обслуговування платників та запровадження нових сервісних послуг.

Учасники зібрання також обговорили основні моменти новацій щодо акцизного податку, запроваджених Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».