Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині торгували тютюном та алкоголем з порушеннями

, опубліковано 16 вересня 2020 о 08:50

Упродовж січня-серпня цього року на Тернопільщині податківці провели 194 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним. Про це повідомили в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області. Фахівці податкової служби встановили 220 порушень, за які до суб’єктів господарювання застосували 7 млн 351,5 тис. грн фінансових санкцій.

Так, під час контрольно-перевірочних заходів податківці встановили 57 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими ніж встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні. Підприємці також зловживають, торгуючи алкогольними напоями без ліцензій або продаючи тютюнові вироби з полиць самообслуговування, а це відповідно 25 та 29 порушень. Підставою для застосування штрафів стали 19 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями на розлив та 17 випадків зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв з ознаками підробки. Відповідатимуть підприємці і за 10  фактів невидачі розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів та стільки ж – необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального.

З початку цього року анульовано 391 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. На початок вересня ж суб’єкти господарювання Тернопільщини провадять діяльність, застосовуючи 4630 ліцензії, зокрема: 2518 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2112 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими  виробами.

Принагідно нагадуємо, що мораторій на фактичні перевірки бізнесу з питань дотримання норм закону при реалізації підакцизних товарів не поширюється, тому підприємцям необхідно доримуватись законодавства та відповідально ставитися до сплати податків, інакше доведеться відповідати за порушення.