Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації законодавства та повноту сплати податків – тернопільським підприємцям

, опубліковано 07 вересня 2020 о 10:12

Напередодні Дня підприємця відбулася зустріч начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунька та його заступник Петра Якимчука із приватними підприємцями Тернополя. До розмови були запрошені суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі.

Учасники зібрання обговорили нюанси повноти та своєчасності сплати податкових платежів, зупинились на деталях застосування податкових новацій у світлі Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Начальник ГУ ДПС в області Іван Пунько наголосив, що з вересня розмір мінімальної заробітної плати зріс, відтак роботодавці зобов’язані це врахувати. «Адже від розміру мінімальної зарплати залежить розмір мінімального страхового внеску. Відтепер і до кінця року він складатиме 1100 гривень», – роз’яснив він.

Посадовець також зазначив, що податкова служба створює комфортні умови для розвитку бізнесу, роблячи акцент на сервісній складовій та протидії тіньовій економіці. «Сумлінні платники податків завжди можуть розраховувати на відкритий діалог та підтримку в межах чинного законодавства та повноважень», – запевнив очільник податкового відомства краю.

Він також закликав присутніх використовувати у своїй роботі електронні сервіси, аби убезпечити себе та своїх рідних від поширення коронавірусної інфекції. «На жаль, ми знову змушені обмежити роботу наших Центрів обслуговування платників, тому для консультацій – телефонний режим, для подання звітів та заяв – електронка, пошта», – акцентував Іван Пунько.

На завершення очільник податкової служби Тернопілля привітав представників бізнесу із професійним святом – Днем підприємця. Він подякував їм за сумлінну сплату податків побажав надійних ділових партнерів, професійного росту, збільшення обсягів виробництва та примноження капіталу.