Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Урожай-2020»: сільгоспвиробники Тернопільщини підвищили зарплату працівникам

, опубліковано 05 серпня 2020 о 10:12

У час жнив, збору сільськогосподарських культур традиційно на теренах Тернопілля, як і по всій Україні, триває операція «Урожай-2020». Під час її проведення податківці аналізують правильність нарахування заробітної плати працівникам, які працюють на сільськогосподарських підприємствах, повноту та своєчасність сплати останніми податкових платежів, встановлюють осіб, які надають послуги власною технікою та з отриманням комерційної вигоди обробляють земельні ділянки понад 2 га, при цьому «забувають» декларувати такі доходи. Варто зауважити, що від використання нелегальної праці, несплати податків втрачають насамперед місцеві бюджети. Відтак самі жителі територіальних громад не доотримують коштів на удосконалення і розвиток інфраструктури населених пунктів.

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області, після проведеної аналітичної роботи у коло зору податківців потрапили 527 сільськогосподарських товаровиробників краю.

За наслідками індивідуальних співбесід з керівниками 152 суб’єктів господарювання 2078 найманим працівникам підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож сума доходу збільшилась на 11 млн 26 тис. грн, а бюджети додатково отримали 1 млн 936 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 2 млн 461 тис. грн єдиного внеску та 166 тис. грн військового збору.

Крім цього, 128 суб’єкти господарювання збільшили кількість найманих працівників на 1042. Відтак легалізували 10 млн 595 тис. грн доходу. Добровільне оформлення трудових відносин забезпечило надходження до скарбниць 1 млн 916 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, 2 млн 329 тис. грн єдиного внеску та 161 тис. грн військового збору.

Ще 2 млн 153,2 тис. грн податків і зборів донарахували порушникам у результаті проведення 17 перевірок.

З початку року залучили до декларування 2105 осіб, які обробляють земельні ділянки площі яких перевищують 2 га. Вони задекларували 6 млн 79,8 тис. грн доходу та визначили до сплати 1 млн 94,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 92,5 тис. грн військового збору.