Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості заповнення окремих полів розрахунку коригування до податкової накладної

, опубліковано 03 серпня 2020 о 10:12

Порядок заповнення податкової накладної затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 (далі – Порядок №1307).

При складанні зведеної податкової накладної та/або розрахунку коригування до зведеної податкової накладної у полі податкової накладної «Зведена податкова накладна» та полі розрахунку коригування до податкової накладної «До зведеної податкової накладної» замість позначки «Х» зазначається код ознаки, передбачений п. 11 Порядку №1307, який застосовується залежно від причини, з якої складається зведена податкова накладна/розрахунок коригування:

- код ознаки 1 – застосовується при складанні зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв’язку з нарахуванням податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);

- код ознаки 2 – застосовується при складанні зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв’язку з нарахуванням податкових зобов’язань відповідно до п. 199.1 ст. 199 ПКУ;

- код ознаки 3 – застосовується при складанні зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 15 Порядку №1307 (постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до ст.ст. 188 і 189 ПКУ, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг);

- код ознаки 4 – застосовується при складанні зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 19 Порядку № 1307 (складені за операціями з постачання товарів/послуг, які мають безперервний або ритмічний характер постачання).

У розрахунках коригування, складених починаючи з 01.12.2018 до податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) до 01.12.2018, у полі «До зведеної податкової накладної» замість позначки «Х», яка вказана в податковій накладній, вказується відповідний код ознаки (позначка «Х» не проставляється).

У розрахунках коригування, складених до податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН починаючи з 01.12.2018, код ознаки, що вказується у полі «До зведеної податкової накладної», має відповідати коду ознаки «Зведена податкова накладна», який вказано у зведеній податковій накладній, до якої складається розрахунок коригування.