Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У письмових зверненнях цікавилися контрольно-перевірочною роботою

, опубліковано 21 липня 2020 о 09:57

Впродовж січня-червня 2020 року до органів Головного управління ДПС у Тернопільській області надійшло 40 письмових звернень від 42 осіб (у т.ч. одне колективне звернення), що на 13 менше, ніж у першому півріччі минулого року.

Письмово до органів ДПС області звернулися 31 громадянин, соціальний стан яких не визначено, шість пенсіонерів, два підприємці та держслужбовець.

За тематикою найбільше звернень надійшло щодо контрольно-перевірочної роботи – 19 звернень (47,5%), консультацій з питань податкового законодавства – 4 заяви (10%). Податківці отримали по три заяви щодо ліцензування певних видів господарської діяльності та відмови при отриманні реєстраційних номерів облікової картки платника податків. По дві заяви надійшло щодо ухилення від сплати податків, податку на доходи фізичних осіб. Цікавились заявники сплатою єдиного внеску, податку на додану вартість, єдиного податку, поданням податкової звітності, виконанням судових рішень, реєстрацією та обліком платника, умовами організації та охорони праці.

Усі письмові звернення розглянуто у встановлений законом термін.

Розглянувши письмові заяви, податківці надали роз’яснення на 22 із них, вирішили позитивно 8 звернень. Крім цього, два звернення не підлягали розгляду, ще три заяви перенаправили за належністю, трьом відмовили у задоволенні.