Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти підприємництва Тернопілля отримали 272,7 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 09 липня 2020 о 09:22

Про відшкодування податку на додану вартість заявили 158 суб’єктів господарювання Тернопільщини у січні-червні 2020 року. Вони інформували про повернення на розрахунковий рахунок 272,6 млн грн цього платежу. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. «При цьому 117 юридичних осіб заявили до відшкодування 253 млн грн податку на додану вартість, а 41 приватний підприємець –19,6 млн гривень», – деталізував він.

Очільник податкової служби краю констатував, що станом на початок липня цього року платникам відшкодовано з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 272,7 млн грн податку на додану вартість. Зокрема, юрособи отримали 257 млн грн, а приватні підприємці – 15,7 млн грн цього платежу. «Своєчасно відшкодувати ПДВ вдалося за рахунок запровадження Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, адже процес повернення платникам бюджетних коштів став максимально швидким і прозорим», - акцентував Іван Пунько.

Разом із тим податківці виявили зловживання окремими суб’єктами господарювання. Так, за результатами проведених перевірок впродовж січня-червня цього року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 1,7 млн гривень.

На початок липня загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок цього податку становив 84,6 млн гривень. Із них 68,6 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, ще 16 млн грн – у процесі судового та адміністративного розгляду.