Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві скарбниці Тернопілля отримали майже 2,2 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 06 липня 2020 о 11:02

Впродовж січня-червня 2020 року до місцевих бюджетів краю надійшло 2 млрд 19,5 млн грн податкових платежів. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 4,1 відсотка або 79,9 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. «Незважаючи на труднощі для ведення підприємницької діяльності у час карантинних обмежень, бізнесу все ж вдалося сплатити податкові платежі у належному розмірі та своєчасно. Відтак місцеві скарбниці отримали фінанси на розвиток територіальних громад», – поділився очільник податкового відомства Тернопілля.

Посадовець зазначив, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. «За пів року територіальні громади отримали 1 млрд 388,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 3,5 відсотка або 47,3 млн грн більше, ніж у січні-червні 2019 року», – розповів Іван Пунько.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Зокрема, особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 325,4 млн грн, що більше за шість місяців минулого року на 11,8 відсотка або 34,4 млн гривень. «Додатково скарбниці отримали 19,5 млн грн єдиного податку, адже суб’єкти господарювання сплатили цього платежу на 6,4 відсотка більше, ніж очікувалося», – констатував начальник податкової служби краю.

До місцевих скарбниць цьогоріч також спрямували 150,8 млн грн плати за землю та 43 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.