Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для податкової знижки – новий сервіс від ДПС

опубліковано 05 червня 2020 о 10:21

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що внесено зміни до п. п.166.2.1. та 166.2.2. п.166.2. ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до яких уточнено перелік документів, які підтверджують витрати, що включають до податкової знижки (платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка зверталася за податковою знижкою), а також копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари.

Також встановлено, що копії зазначених документів надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів підлягають зберіганню платником податку.

Таким чином, фізичні особи – платники податку на доходи фізичних осіб, які будуть подавати документи для отримання податкової знижки після 23 травня 2020 року, зобов’язані разом з декларацією подавати копії документів, що підтверджують витрати, які включають до податкової знижки.

Звертаємо увагу, якщо платник податків зазначає при поданні податкової декларації лише реквізити електронного розрахункового документа, для підтвердження права такого платника на податкову знижку слід керуватися Державним сервісом перевірки квитанцій (check.gov.ua), який дає можливість перевірити факт оплати за кодом квитанції.

Станом на кінець травня до сервісу підключені Приватбанк, Монобанк, А-Банк, Банк Восток тощо.