Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для податкової знижки декларують витрати на навчання, страхування життя і не тільки

, опубліковано 28 квітня 2020 о 10:15

Своїм право на податкову знижку упродовж першого кварталу цього року вже скористався 2451 житель Тернопільської області. Задля повернення податку наші краяни задекларували 39,3 млн грн витрат.

Більшість декларантів, а це 87 відсотків або 2130 осіб, подали декларації, оскільки минулоріч понесли витрати на навчання. Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала можливість скористатися податковою знижкою 279 особам. Ще 20 наших краян сплачували відсотки за іпотечними кредитами. По 6 осіб подали декларації, бо витрачалися на пожертвування та мали видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей були підставою для податкової знижки 5 осіб. Стільки ж понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів,

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 6,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Майже 73 відсотки цієї суми, а це 4,8 млн грн, декларантам вже відшкодували.