Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З доходів жителі Тернопілля сплатили 895,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 22 квітня 2020 о 10:28

Упродовж першого кварталу цього року із доходів жителів Тернопільської області перерахували 895 млн 700,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Приріст цього платежу до січня-березня 2019 року склав 9,3 відсотка або плюс 75 млн 930,1 тис. гривень.

Відповідно до бюджетного розподілу з усієї суми надходжень державна скарбниця отримала 25,5 відсотка податку на доходи фізичних осіб, а це – 228 млн 513,8 тис. грн цього платежу.

Понад 74,5 відсотка податку на доходи фізичних осіб спрямували до місцевих скарбниць. Тож територіальні громади отримали 667 млн 186,5 тис. грн даного платежу.

Варто мати на увазі, що платниками податку на доходи фізичних осіб є як фізичні особи-резиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні і іноземні доходи, так і фізособи-нерезиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, а також податкові агенти.

До речі, даний платіж є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. Так, по області частка податку на доходи фізичних осіб у надходженнях до місцевих бюджетів складає понад 70 відсотків, а у скарбниці міста Тернополя – 60 відсотків. При цьому, основну частину в надходженнях цього платежу займає оподаткування заробітної плати та інших доходів громадян.