Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині сплатили понад 67,5 млн грн «патріотичного» збору

, опубліковано 13 квітня 2020 о 10:10

На потреби українського війська платники податків Тернопільської області спрямували 67 млн 543,6 тис. грн військового збору впродовж січня-березня 2020 року. Надходження платежу перевищило сплату першого кварталу минулого року на 6 млн 908,1 тис. грн або плюс 11,4 відсотка. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький.

 «Вважаю, це – результат відповідальної позиції працедавців нашого краю. Адже вони, гідно оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховують податкові платежі. Відтак держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки нашої армії», – констатував очільник податкового відомства Тернопілля.

Лише у березні цього року наші краяни сплатили 23 млн 766,3 тис. грн цього збору. А це на 2 млн 445,7 тис. грн більше, ніж минулоріч.

Варто пам’ятати, що лише той, хто працює офіційно й отримує легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії, так як військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Відтак платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів.