Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплатили більше, ніж очікували

, опубліковано 10 квітня 2020 о 11:35

Як повідомили у секторі адміністрування екологічного податку, місцевих та рентних платежів управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області, суб'єкти господарювання – юридичні особи сплатили податкові платежі більше, ніж очікувалося. Відтак вдалося забезпечити додаткові надходження до державного та місцевих бюджетів.

Так, упродовж першого кварталу цього року юрособи перерахували на 13,2 відсотка більше, ніж очікувалось, плати за землю – плюс 8,4 млн гривень. Податку на нерухоме майно додатково надійшло 7 млн грн – виконання індикативних показників склало 165,8 відсотка. Суттєво зросли надходження рентної плати за використання лісових ресурсів – більш ніж у півтора раза, а це плюс 2 млн грн до очікуваних, та рентну плату за надра на 51,5 відсотка або на 3,7 млн гривень. Екологічний податок до державного бюджету забезпечено на 420,1 відсотка або 2,9 млн грн, а до місцевого – на 300,7 або на 1,1 млн гривень.

Порівняно з січнем-березнем 2019 року приріст надходжень склав відповідно 4,8 млн грн з плати за землю; 2,7 млн грн з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 3,9 млн грн з рентної плати за надра (до зведеного бюджету); 2,9 млн грн з екологічного податку (до зведеного бюджету).