Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині вдвічі скоротили позапланові перевірки бізнесу

, опубліковано 26 березня 2020 о 12:02

Фахівці управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 34 перевірки суб’єктів господарювання – юридичних осіб у січні-лютому 2020 року. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість зменшилась на 14. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС в області Валерій Лісницький.

«Більш, ніж вдвічі скоротилась кількість позапланових перевірок: 12 цьогоріч проти 25 минулорічних», – конкретизував він. При цьому підставами для проведення таких заходів контролю в 11 випадках була ліквідація господарської діяльності. Ще одна перевірка проводилась на звернення платника.

Порушникам нарахували 12 млн 781 тис. гривень грошових зобов’язань. Позитивним моментом є те, що рівень узгодженості донарахованих сум за актами документальних перевірок складає 100 відсотків. До зведеного бюджету суб’єкти підприємницької діяльності вже сплатили 12 млн 204 тис. грн донарахованої суми, а це трохи більше 95 відсотків.

З початку року податківці провели також 52 фактичних перевірки, що на 18 менше, ніж торік. За фактами недотримання законодавчих вимог до суб’єктів господарювання застосували 285 тис. грн штрафних санкцій.

Валерій Лісницький також нагадав, що на період з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року запроваджується мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок. «Винятком є перевірки з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість», – деталізував посадовець. Очільник ГУ ДПС Тернопілля нагадав, що така новація запроваджена Законом України від 17.03.2020р. №533-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)".