Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині кількість позапланових перевірок скоротили на 42 відсотки

, опубліковано 24 лютого 2020 о 10:53

Упродовж січня 2020 року фахівці управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 11 планових перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб. Сума донарахованих грошових зобов’язань склала майже 4 млн 137 тис. гривень.

Стосовно позапланових контрольно-перевірочних заходів, то їх провели 7 цьогоріч проти 12 у минулому році, тобто кількість цих перевірок скоротилась на 42 відсотки. Одну перевірку провели на звернення платника, а 6 – у зв’язку із ліквідацією. Порушникам нарахували 330 тис. грн грошових зобов’язань.

За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерія Лісницького, податківці першочергову увагу приділяють проведенню перевірок суб’єктів господарювання, що мають ризики в своїй діяльності, тобто використовують ризикоорієнтований підхід. «Зростання надходжень до бюджету здійснюється виключно за рахунок детінізації економіки», – наголосив він. Фахівці відомства перевіряють лише тих платників, які входять до ризикових груп або використовують так звані «тіньові схеми», уникаючи сплати платежів до бюджетів, мінімізуючи податкові зобов’язання.

Нагадаємо, що з планом-графіком проведення планових документальних перевірок на 2020 рік можна ознайомитись на офіційному порталі ДПС України у розділі «Діяльність», підрозділ «Плани та звіти роботи».