Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці прочитали лекцію для бухгалтерів територіальних громад краю

, опубліковано 21 лютого 2020 о 10:53

Особливості справляння місцевих податків і зборів, єдиного внеску стали темою для лекції, яку провели тернопільські податківці для бухгалтерів об’єднань територіальних громад. Навчання відбулося на базі Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування. Лекторами були заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень, податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Андрій Руцький та головний державний ревізор-інспектор цього ж структурного підрозділу Віктор Орнатовський.

Фахівці детально роз’яснили справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосування ставок єдиного податку. Податківці акцентували, що податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. Тому належну увагу необхідно приділити питанню легальної праці, а також перебігу деклараційної кампанії. Адже сплачений податок за підсумками деклараційної кампанії – додаткові надходження для втілення соціально-культурних програм територіальних громад.

Податківці також нагадали, що жителі краю, які бажають скористатися правом на податкову знижку за підсумками 2019 року, можуть подати декларацію про майновий стан і доходи упродовж року – до 31 грудня включно. Ті ж, хто зобов’язаний задекларувати неоподатковані доходи, а це – спадщина, дарування, продаж рухомого чи нерухомого майна, здача такого майна у найм, тощо – повинні це зробити до 1 травня цього року.