Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

, опубліковано 20 лютого 2020 о 15:54

Традиційно, починаючи з 2015 року, 20 лютого в Україні щорічно вшановують подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні. По всій території нашої держави відбуваються пам’ятні заходи. Тернопіль, який завжди перебуває на вістрі політичних подій, теж долучився.

На площі Героїв Небесної Сотні міста відбувся пам’ятний реквієм. У заході взяли участь фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Шість років тому, саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку, загинуло найбільше активістів. На Майдані відбулося прощання із загиблими, а під час прощання лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Героїв, які віддали свої життя за наше проєвропейське майбутнє, назвали Ангелами світла, Героями Небесної сотні. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи. А свої життя поклали на вівтар державності звичайні люди – різного віку, різного сімейного стану, різних професій.

«Тому ми завжди маємо пам’ятати ціну перемоги людської гідності та свободи, яку заплатили патріоти, й у державотворенні дотримуватися цих принципів та бути європейською країною», – зазначили податківці.

Після поминальної молитви та реквієму вони разом із тернополянами, які взяли участь у заході, поклали квіти до підніжжя монумента Героям Небесної Сотні та засвітили лампадки.