Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці розповіли аграріям краю про законодавчі новації

, опубліковано 17 лютого 2020 о 14:30

Семінар щодо роз’яснення змін у податковому законодавстві нещодавно відбувся у приміщенні актового залу департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації. У заході взяли участь начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники, бухгалтери та економісти сільгосппідприємств області. Від податкової служби області лекторами були заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління податків і зборів з юридичних осіб Віктор Саванець, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на прибуток Ольга Кондратюк, завідувачка сектору адміністрування екологічного податку, рентної плати та місцевих податків і зборів Оксана Мартинович, головні державні ревізори – інспектори управління податків та зборів з фізичних осіб Зоряна Костів та Віктор Орнатовський. Податківці розповіли про особливості справляння податків сільгоспвиробниками у 2020 році, зупинились на деталях цьогорічної деклараційної кампанії, контролю за дотриманням законодавства про оплату праці, земельному законодавстві тощо.

Доповідачі детально роз’яснили порядок оподаткування заробітної плати, застосування податкової соціальної пільги, сплати військового збору. «Варто мати на увазі, що мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір плати за просту, некваліфіковану роботу, нижче якого не може встановлюватися оплата за виконану працівником місячну норму робіт», – наголосили лектори. Відтак, якщо працівник виконує роботу, що вимагає певної кваліфікації, навичок, повинен отримувати зарплату вище, ніж 4723 грн, а це розмір мінімальної зарплати у 2020 році.

Фахівці ГУ ДПС в області акцентували увагу учасників семінару на особливостях справляння екологічного податку, рентної плати та місцевих податків і зборів, єдиного соціального внеску, деталях сплати податку на додану вартість, застосуванні спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими товаровиробниками тощо. Лектори також надали чіткі, вичерпні відповіді на питання слухачів та закликали їх активно користуватися електронними сервісами податкової служби.