Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Можливість іноземця або особи без громадянства подати Облікову картку за ф. №1ДР через Електронний кабінет

, опубліковано 14 лютого 2020 о 10:54

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 42 прим. 1. 5 ст. 42 Податкового кодексу України від (далі – ПКУ) платник податків стає користувачем електронного кабінету та набуває право подавати звітність в електронній формі і вести листування засобами електронного зв’язку в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

Кваліфікований електронний підпис надається фізичній особі за умови подання надавачу електронних довірчих послуг (як приклад – Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС), зокрема, таких документів:

- заповненої і підписаної «Реєстраційної картки для фізичної особи» (встановленого зразка зі згодою на обробку персональних даних), в якій зазначаються дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків (або серія та номер паспорта/номер ID-картки, якщо через релігійні переконання заявник відмовився від реєстраційного номера облікової картки платника податків);

- копії документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (картки платника податків), завіреної підписом власника.

З огляду на викладене, для отримання кваліфікованого електронного підпису фізична особа вже повинна бути зареєстрована у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.