Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині кешбек із податку на додану вартість склав 58,9 млн гривень

, опубліковано 13 лютого 2020 о 10:14

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні цього року повідомили 89 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 25 підприємців Тернопільської області. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала відповідно 47 млн грн та 6,1 млн гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. «Порівняно з січнем минулого року сума ПДВ, заявлена до повернення, зросла відповідно на 13 млн грн та 3,4 млн гривень», – констатував посадовець.

За його словами, станом на початок лютого цього року платникам податків краю повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 58,9 млн грн податку на додану вартість: 57 млн грн – юрособам, а 1,9 млн грн – підприємцям.

«Залишок невідшкодованого податку для приватних підприємців склав 4,1 млн гривень. Юридичним особам на початок лютого 2020 року залишилось відшкодувати на розрахунковий рахунок 80 млн грн ПДВ, – детально розповів очільник ГУ ДПС в області. – Так як, щодо 64 млн грн податку ще тривають перевірки та процедура бюджетного відшкодування, передбачена вимогами Податкового кодексу України, а ще 16 млн грн перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду».