Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку військових жителі Тернопільщини сплатили майже 23,6 млн гривень

, опубліковано 11 лютого 2020 о 09:45

У січні 2020 року платники податків Тернопілля задля підтримки армії сплатили до держбюджету 23 млн 550,7 тис. гривень військового збору. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. «При цьому очікувані надходження перевищили на 3,6 млн гривень. Порівняно ж із січнем 2019 року сплата зросла на 5 млн 599,7 тис. грн або на 31,2 відсотка», – зазначив посадовець.

Як розповів Валерій Лісницький, кожен житель Тернопільського краю, хто отримує офіційну зарплату чи декларує доходи, може впевнено стверджувати, що фінансово підтримує національне військо. «Адже так людина сплачує військовий збір, який спрямовується до загального фонду держбюджету, а тоді – задля підтримки армії. Бо ж законодавчо передбачено, що з доходів фізичних осіб обов’язково справляється цей платіж», – наголосив очільник ГУ ДПС у Тернопільській області.

Нагадаємо, що військовий збір введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні операції Об’єднаних сил. Ставка збору становить 1,5%.