Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про законодавчі новації – на черговому засіданні Громадської ради

, опубліковано 31 січня 2020 о 14:37

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося нещодавно. У зібранні взяли участь представники громадських організацій Тернопільщини та фахівці податкової служби області.

Серед найактуальніших питань порядку денного – новації у сфері запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій, кешбек, ліцензування місць зберігання пального.

Заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування Андрій Вегера розповів про терміни запровадження програмних РРО. Він детально роз’яснив, за яких умов підприємцю потрібно буде обов’язково застосовувати касову техніку, конкретизував види діяльності. «Вважаю, що доцільно наголосити, що податкова служба зі свого боку створила комфортні умови для застосування програмних РРО, надала час суб’єктам господарювання для адаптації, розробила безкоштовне програмне забезпечення та дозволила його апробацію, тому розраховуємо на відповідальне ставлення з боку суб’єктів господарювання», – зазначив Андрій Вегера.

На деталях використання програмного забезпечення для програмних РРО в тестовому режимі зупинився начальник управління податкових сервісів ДПС в області Руслан Крисоватий. Він розповів, що встановивши дану програму на будь-який ґаджет, можна перетворити його на касовий апарат. «Таке програмне забезпечення вже доступне платнику з січня цього року», – констатував Руслан Крисоватий. Так, щоби протестувати програмне забезпечення «Програмний РРО», платнику необхідно подати заявку на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням https://prrosto.kmu.gov.ua/ . У разі виявлення недоліків у ході тестування платники можуть надати пропозиції для удосконалення програми. «Податкова служба опрацює пропозиції та зауваження бізнесу для того, щоб 19 квітня 2020 року платники податків отримали безкоштовне повноцінне програмне рішення», – підсумував посадовець.

З деталями ліцензування місць зберігання пального учасників зібрання ознайомив начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Роман Савка. «Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право оптової торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального відповідно», – роз’яснив він. У випадку відсутності місць оптової торгівлі пальним, суб’єкт підприємництва зобов’язаний мати одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб’єкта господарювання. Варто пам’ятати, що суб’єкти господарювання отримують ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним на кожне місце роздрібної торгівлі ним.