Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тернопільщини розповіли про новації в оподаткуванні профспілчанам

, опубліковано 30 січня 2020 о 17:40

Представники Головного управління ДПС у Тернопільській області стали спікерами на семінарі, організованого Тернопільською обласною радою професійних спілок. Захід зібрав майже 60 осіб. Серед учасників – бухгалтери галузевих організацій профспілок, скарбники первинних профспілкових організацій Тернополя та Тернопільського району.

Податкову службу представляли заступник начальника управління – начальник відділу управління податків і зборів з юридичних осіб Ольга Кондратюк та головні державні ревізори – інспектори управління податків і зборів з фізичних осіб Зоряна Костів та Віктор Орнатовський.  Лектори детально розповіли про особливості нарахування і сплати єдиного внеску,  оподаткування доходів громадян у 2020 році, правильності нарахування та порядку надання податкової соціальної пільги. З неабияким інтересом учасники семінару слухали доповідь про оподаткування доходів неприбуткових організацій та подання ними звітності.

Крім того, слухачам нагадали про обов’язок сплати єдиного внеску платниками юридичними особами та фізичними особами – підприємцями як за себе, так і за працівників, працю яких така особа використовує. Періоди, за які не сплачено такий внесок, не буде враховано у страховий стаж, що в подальшому вплине на майбутню пенсію. Спікери також наголосили на необхідності нарахування заробітної плати працівникам вище мінімального рівня та сплати відповідних відрахувань із неї.

Податківці окремо зупинилися на нюансах і термінах проведення деклараційної кампанії. Вони розповіли, які доходи необхідно декларувати та як реалізувати своє право на податкову знижку.

На завершення фахівці податкової служби надали компетентні та вичерпні відповіді на запитання слухачів. Усі залишилися задоволені навчальним лекторієм.