Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині роз’яснюють необхідність офіційного працевлаштування

, опубліковано 29 січня 2020 о 17:11

Спільні групи фахівців податкової служби, управління Держпраці, Пенсійного фонду, центру зайнятості Тернопільщини проводять роз’яснювальну кампанію щодо необхідності офіційного працевлаштування населення.
Вони побували на ринках, у торгових центрах, закладах харчування Тернополя, щоби підприємці, роботодавці, самі працівники з перших вуст почули про переваги задекларованої та негативні наслідки нелегальної праці.

Кожен із фахівців інформував про відповідальність за порушення трудового законодавства у своїй галузі.

Так, старший державний ревізор-інспектор управління податків і зборів з фізичних осіб ДПС в області Богдан Бригідир роз’яснив, що з січня 2020 року змінився розмір мінімальної заробітної плати – 4723 гривні. «Проте варто пам’ятати, що такий розмір встановлено за просту некваліфіковану працю, а отже, заробітна плата, скажімо, продавця чи офіціанта повинна бути вищою», – наголосив він.

Інспектори також надавали практичні поради суб’єктам господарювання щодо правильності укладання трудових договорів з працівниками, ведення трудових книжок, обліку робочого часу, надання щорічних основних та додаткових відпусток, своєчасного і в повному обсязі розрахунку з працівниками при звільненні тощо. 

Відео